Rensar i badrumsskåpet

Rensar i badrumsskåpen och hittar denna. Den vill jag inte äta och inte heller min hud ska matas med det här innehållet. Innehåller bl.a petroliumprodukter och allergiframkallande ämnen. Soptunnan nästa.

En av ingredienserna:
Butylenglykol är en oljebiprodukt. Färglös med en söt men lite bitter eftersmak, och används på samma sätt som propylenglykol som lösningsmedel, i hudkrämer bl.a. Den finns i cirka 10% av alla skönhetsprodukter, inklusive krämer, lotioner, solskyddsmedel, fuktgivare och kosmetika.
Precis som propylenglykol är butylenglykol en typ av konserveringsmedel. Det hjälper till att hålla produkterna fuktiga och hållbara lång tid så de kan lagras länge. Det är motståndskraftigt mot fuktighet, vilket är anledningen till att det även är användbart i olika byggmaterial.


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *