Mera om Ansiktszonterapi

Hälsa och skönhet kommer verkligen inifrån där ansiktet avspeglar hur kroppen egentligen mår.

Ansiktszonterapin kan precis som fotzonterapin spåras långt tillbaks i tiden. Dagens moderna metod är en kombination av den orientaliska medicinens grundprinciper men också kompletterad med indianska ansiktszoner, liksom med neurologiska punkter i ansiktet. Metoden består av en kombination om 7 faser som har satts samman av danskan Lone Sorensen som forskat och arbetat med detta sedan 1980-talet.

Ansiktet behandlas med tryck på olika zoner och punkter vilket ökar cirkulationen lokalt i ansiktet men också stimulerar och aktiverar motsvarande organ i andra delar av kroppen. Det är en mycket effektiv behandlingsmetod när det gäller att lösa upp blockeringar och spänningar i kroppen.

Påtagliga hudförändringar ger indikationer om var i kroppen störningar och obalanser finns. Vid behandling och balansering av zoner och punkter minskar förändringarna i ansiktet men även hela kroppen påverkas och mår bättre.

Vid behandlingen användes en nyponfröolja av hög kvalitet. Oljan har en mycket stark energi och har visat sig vara mycket läkande. Eksem, hudförändringar, mörka fläckar och rosacea påverkas positivt av oljan.

Ansiktszonterapi – en skönhetsbehandling
Även om syftet med behandlingen är att i första hand stimulera meridianer, centrala nervsystemet och cirkulationen, påverkar ansiktszonterapin också ansiktet positivt och huden mår bättre. När blodcirkulationen i ansiktet ökar transporteras slagg och svullnader lättare bort och huden blir fräschare. Behandlingen motverkar dessutom förekomsten av rynkor.

Behandlingen upplevs som en bestämd massage, avslappnande och stimulerande på samma gång. En behandling tar omkring en timme. Behandlingen är förebyggande och det gör gott att få en behandling regelbundet.

Varför ansiktszonterapin är så bra? 

*Blodcirkulationen i ansiktet ökar vilket gör huden fräschare och minskar svullnader och rynkor

*Förbättrar kroppens cirkulation

*Löser upp spänningar, stress och blockeringar i kroppen

*Avslappnande, frigör endorfiner (naturlig smärtlindring) och oxytocin (lugn och ro)

*Är naturlig, inga kemiska substanser

*Har en förebyggande inverkan på hälsan

*Förbättra den kreativa och produktivaförmågan

Efter en behandling kan man känna sig både pigg och vital, att cirkulationen ökat både i ansiktet och i kroppen. Man kan också känna av vissa utrensningssymptom eller förstförsämringar som trötthet, frusenhet, huvudvärk, snorighet m.m. Det är kroppens sätt att göra sig av med det gamla och ska ses som ett tecken på att kroppen har svarat bra på behandlingen och att läkningsprocessen kommit igång.

Hur många behandlingar som behövs är mycket individuellt och beror i hög grad av hur länge man haft en åkomma. En del känner skillnad efter bara en behandling men de flesta brukar känna någon skillnad efter 3 behandlingar med 7-10 dagars mellanrum. Har man haft långvariga eller kroniska besvär kan det behövas fler behandlingar. En behandling minst en gång varje månad kan starta en läkningsprocess som visar sej på sikt.

Ansiktszonterapi är också en utmärkt metod för det allmänna välbefinnandet och för att förebygga ohälsa.

Läs mera om ansiktszonterapi i BLOGGEN