Om Naturlig Ekologisk Hudvård

♣Naturlig Ekologisk hudbehandling är den mest skonsamma hudvården både för ansikte och hela kroppen eftersom man använder naturliga giftfria produkter.
Man kan lugnt säga att det som används i den naturliga hudbehandlingen kan man äta utan att bli sjuk.

Eftersom huden, vårt största organ, tar upp allt man använder på kroppen innebär det att en del av de kemiska tillsatser i hud och kroppsvårdsprodukter tas upp via huden och går vidare in i kroppens celler och organ.
Vissa ämnen kan framkalla allergier och andra ämnen har visat sej vara hormonstörande.
Även immunförsvaret kan påverkas negativt och i en del skönhetsprodukter och hygienprodukter finns även ämnen som misstänks vara cancerframkallande.

Tänk på att även de produkter som saluför sej som ”parabenfria” eller ”innehåller ej mineraloljor” inte garanterar att de ej innehåller andra skadliga ämnen.
Även ekologiska produkter kan innehålla en del tveksamma ämnen.
En produkt kan kalla sej ekologisk även om det ekologiska innehållet bara är 25%. Det är få produkter som man kan säga är riktigt ekologiska men det finns några få märken som håller måttet.


Eftersom huvudingrediensen i en kräm/lotion är vatten (aqua) kan den inte hålla ihop utan vissa bindeämnen och måste då även innehålla ett eller flera konserveringsmedel för annars förstörs krämen på några veckor.
Antirynk-krämer och antiage produkter kan öven ha en lätt irriterande verkan så att huden tillfälligt svullnar lite varför man ganska snabbt upplever att rynkor tycks minska. Effekten är dock bara tillfällig och försvinner när man slutar använda produkten. Vissa krämer sliter även på huden och kan ge allergier efter en tids användande.

Ett vanligt missförstånd är ”att det ska kännas” när man gör en hudbehandling. En ansiktsmask kan få sticka o svida lite tror man ofta men det är snarare ett varningstecken, då huden vill visa att något är fel Ett naturligt försvar helt enkelt.

Huden ska man behandla mycket försiktigt. Rengöring och vård bör vara så skonsam som möjligt. Det ger en frisk och tacksam hud som står emot yttre påfrestningar bättre. En hud som kan återhämta sej och bilda nya hudceller. En hud som mår bra och inte åldras så snabbt. I länder där exempelvis olivolja använts som hudvårdande ”kräm” ser man ofta yngre ut långt upp i åren, trots att solen skiner mer i dessa länder. Man har även sett att händer hos kvinnor som handplockat oliver i många år är mycket mjuka och släta.

♣Naturlig ekologisk hudbehandling enbart vårdar och tillför näring vilket gör att huden mår bra, blir mjukare och eventuella smårynkor kan minska eller försvinna. En riktig näringsboost för huden.

Peeling ska man vara försiktig med och inte göra för alltför ofta. Hudens yttersta lager förnyas en gång i månaden. Peelar man för ofta riskerar huden att åldras i förtid. Det kan även bli hudskador som till exempel pigmentförändringar. En gång i månaden, eventuellt var tredje vecka, kan man peela skonsamt och däremellan vårdar man huden med naturliga ämnen. Detta minskar de små fina rynkor som många drabbas av när man passerar 35-års åldern (ibland även tidigare). Man bör undvika stark sol några dagar efter en peeling.
Naturlig hudvård är som att sköta om en fin läderjacka. Vårdar du den inte blir den stel, torr och sprucken.
♣I hudbehandlingen på salongen ingår alltid ansiktsmassage. Det bidrar till att oljorna tränger längre ner i huden och verkar på djupet. Massagen har även en avslappnande välgörande effekt på hela kroppen.
Kunder har sagt att de fått bättre sömn efter en naturlig hudbehandling.
Vid djuprengöring används ren ekologisk honung samt en naturlig lermask. Båda dessa är mycket skonsamma samt vårdande för huden.

Ekologisk Hudvård, det bästa för huden, kroppen och miljön.

Boka gärna behandlingar HÄR Eller fråga om tider på mejl: info@dalaglitter.nu Bokning på telefon: 073-703 93 53

Välkommen ❤️

”Nu måste kosmetikabranschen skärpa till sin marknadsföring och sluta med överdrivna påståenden om sina produkters effekter.”  

Bilden nedan, en ”vanlig hudkräm” som säljs på apoteken och kostar ca 250kr, parabenfri, men vad har man ersatt parabenerna med? Konserveringsmedel måste finnas i en kräm som ska stå på hyllan i flera månader. Vill du äta innehållet? Vill din hud äta det? Det tål att tänkas på.

……………

Dalaglitter finns på Facebook♣

2 svar på ”Om Naturlig Ekologisk Hudvård”

Lämna ett svar